Network Menu

Ordförandens marsrader

Hej alla kära SWEA-medlemmar!

Cornelia

Det finns nog ingen bättre dag än internationella kvinnodagen att få skriva till er, en samling helt fantastiska kvinnor som stöttar varandra genom ett nätverk som sträcker sig över hela världen.
Även i de mörkaste hörnen lyser kvinnors sammanhållning starkare för varje dag som går. Sambadansare i Brasilien stöttar kvinnor i Iran som inte längre vill tvingas att bära slöja. Flickor i Afrika får rätt till utbildning tack vare medsystrar i Finland.

Jag förstår varför vi tryckts ner och tvingats tillbaka genom alla tider. Män, vars huvuduppgift var att beskydda och hämta mat, såg hur kvinnan hade universums nyckel med sin gåva att ge liv. Jesus största kärlek förvrängdes till prostituerad i en nyare version av Bibeln, så kallade häxor har bränts på bål och var man än letar hittar vi ord, regler och förväntningar som tyder på att vi har en lång resa innan jämlikhet är verklighet.

De starkaste männen jag känner är de som inte är rädda för allt vi kvinnor är utan står vid vår sida som jämlik och skapar en enhet utan gränser. Ikväll får vi lyssna på Britta och Göran Eriksson som är ett av dessa par; en stark kvinna och hennes man som tillsammans förnyat, förändrat och förbättrat sin omgivning.
Missa inte detta!

Med det höjer jag glaset till er och till alla kvinnor runt om i världen, för allt vi gör för varandra, för alla de män som stöttar oss och för all den kärlek som finns tack vare oss.

Stor kram,
Cornelia

,