Network Menu

SWEAs nya webbplats

ipad_swea

Den öpnnades officellt den 10 december och har denna webbadress: losangeles.swea.org. Om du anvander den gamla, omdiregeras du automatiskt till denna adress losangeles.swea.org

Webbprojektet, en grupp av kvinnor från SWEA-världen, har under en lång tid, envist och oavbrutet arbetat med att få fram SWEAs nya närvaro på nätet!

Under ledning av SWEAs IT-expert, Vicki Almstrum, Austin, har gruppen haft detta som övergripande mål:

Förenkla SWEAs webbplats för våra besökare! Nuvarande och potentiella SWEA-medlemmar liksom allmänheten över lag, dvs våra s.k. målgrupper, måste kunna navigera ett  bekant spår som är genomgående i alla avdelningar. Vi har följt denna princip i möjligaste mån i vår nya webblösning, medan vi samtigt har velat att dom olika avdelningarna skall ha frihet att skapa egna “ansikten”.
Ett annat mycket viktigt mål har varit att göra livet enklare för SWEAs alla webbredaktörer, som alla har mycket varierande kunskaper i att bygga webbplatser. Vi har strävat efter att få fram en “bygglåda” som kan brukas av redaktörerna med relativt enkla instruktioner. En tredje måsättning har varit att städa och organisera det enorma publiceringsmaterial SWEA råder över.

Medarbetare i Webbprojketet har träffats mest via Skype under nästan 3 år. Några av oss möttes, för första gången, i Bologna och stod bakom Vicki som under VM presenterade den nya webbplatsen. Den har byggts upp via WordPress, ofta versaliserat WordPress. Detta är ett blogg- och innehållshanteringssystem och är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden och som finns på tusentals webbplatser. Konsultföretaget Tipit i Austin har byggt grundstenarna för SWEA.org. Resten på alla våra nya webbplatser har masserats, bearbetats och skapats av duktiga webbredaktörer ute i SWEA-land.

Undertecknad, en av medlemmarna i Webbprojektet, har nu anpassat det nya systemet till SWEA Los Angeles. Klicka runt på vår nya webbplats! I menyraden ovanför hittar du bland annat information om t.ex. medlemskap, styrelsen, stipendier, m.m. Under AKTIVITER hittar du events vi har haft under hösten. Under PROGRAM en lista på vad som komma skall. Under KONTAKT finner du ett formulär där du kan fylla om du har frågor om SWEA eller förslag till program/aktiviet för SWEA Los Angeles. Kilcka på en av boxarna runt om!

Stanna sen inte bara hos oss! Surfa gärna runt i en ny, föryngrad SWEA-webbvärld. Med sin nya design, layout och navigering hoppas Webbprojektet att det visas starkt och klart vilket fantastiskt starkt nätverk SWEA är!

Kolla också denna video, som inte bara berör SWEAs nya webbplats, utan framförallt vill presentera SWEAs kommunikationssätt. Se video-presentationen av Vicki Almstrum >>

Jag vill ta detta tillfälle i akt och tacka alla mina medarbetare i Webbprojketet. Vilken resa det varit! Lång och under dom sista 2 månaderna med högsta hastighet och så mycken energi!

webbgruppen

Från vänster: Vicki Almstrum, Austin, Projektledare; Lena Wiklund-Nilsson, London, avdelningssupport; Cecilia Wettstam, Moskva; Anna Orsini, Rom; Li Thornton, Washington DC; Sanna Wilkinson, Los Angeles; Ingrid Ericsson, New York; Annica Ljung-Göbel, Köln/Bonn; Elin Rennerfelt, Denver; Malin Melin, Houston; Jessica Sköld, Atlanta.

webbredaktörSanna_email

 

 

 

PS: Just nu bara en liten brasklapp: Kalendern funkar inte riktiigt som den ska, men vi vet att Tipit.net jobbar med problemet.