Network Menu

Nu på torsdag: Möt Bettina Bettenhausen, frilansjournalist i Afghanistan

BettinaBettenhausen600Under de senaste två åren har journalisten Bettina Bettenhausen rapporterat från Afghanistan för en lång rad svenska dagstidningar och tidskrifter. Hon har följt livet hos den svenska militären i Mazar-e Sharif och tagit del av hur vardagen hos stora biståndsorganisationer ser ut. Framför allt har målat upp det färgstarka livet i Kabul bland afghanerna själva.
“I Afghanistan finns tre sorters västerlänningar. Militärer eller de som jobbar för andra samhällsstöttande organisationer bor på anläggning innanför höga murar och får inte gå ut på stan på sin fritid. Vissa biståndsarbetare tillåts röra sig mer fritt. Deras arbetsgivare utfärdar utgångsförbud när det smäller någonstans i närheten och personerna meddelas om sprängattentat och andra tillbud via en ström av sms. Och så den tredje sorten. Den grupp även jag tillhör. De som tagit sig hit för egen maskin, som inte har något skyddsnät och lever mitt i det afghanska samhället.”
Kom och hör henne berätta mer om detta, redan nu på torsdag den 30:e november, så anmäl dig snarast!. Lättare måltid kommer att serveras.

Datum: Torsdag 30 oktober
Tid:
19:00
Plats: Hemma hos Christina Sterling, Encino (e-maila Christina, e-mail nedan, och be om adressen)
Pris: $15, som betalas på plats.

RSVP: chsterling(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller via telefon: 818-995-6310
Anmälan är bindande! Begränsat antal platser.
/KJ

, , ,