Network Menu

Ett brev till alla SWEA-medlemmar

Se bilder från julmarknaden! >>

Så var ännu en julmarknad avklarad, den 36:e i ordningen. Efter månader av förberedelser känns det nästan lite konstigt att det är över, men mest är det oändligt skönt att det blev så bra! Med en ny lokal är det alltid lite extra spännande att se hur det ska gå och vi ser fram emot att så småningom få sammanfatta årets marknad och se hur vi kan utveckla och göra den ännu bättre till nästa år.

I år har organisationen sett lite annorlunda ut än tidigare. Vi har varit tre “Co-Chairs” som har haft huvudansvaret för varsitt område och på så vis delat på arbetsbördan, något som fungerat utmärkt. Nu vill vi tacka alla som på så många olika sätt bidragit till att göra vår marknad till ett så uppskattat inslag i juletid, både bland svenskar och amerikaner!

Britt Kayaian, assisterad av Agneta Nilsson: Du och Agneta tog hand om alla försäljare, eller ”vendors”, på ett suveränt sätt. Av de reaktioner vi fått in hittills, så är våra försäljare mycket nöjda och glada med hela arrangemanget. Tack Britt och Agneta!

Margaretha Laseen: Vår strålande “Master of Ceremony”. En klippa som vanligt, lugn och cool och härlig att jobba tillsammans med. Tack Maggan!

Marit Baldecchi , Lucia Julia Hansson, tärnor och gitarraristen John Huldt: Vad vore vår julmarknad utan Lucia? Och hur skulle luciatåget kunna bli så fantastiskt bra som det blir varenda år utan dig, Marit!? Varje föreställning ser så enkelt självklar ut och det är förstås bara för att du och dina tärnor är så proffsiga och väl förberedda. John, du inte bara ackompanjerade luciasången, ditt finstämda gitarrsolo utgjorde också en enskild punkt på programmet. Du kavlade sen upp ärmarna och var till stor hjälp vid stängningsdags. Mathilda Tennysdotter hjälpte till med att införskaffa förtäring till alla i luciatåget, varmt uppskattat, förstås.Tack Marit, alla suveräna tärnor och John!

Minna Madzunkova: SWEA Los Angeles ordförande, som bland annat förestod PR-bordet. Jättefint utsmyckat av Boel Kolber, hade det en fräsch och mycket svensk prägel. SWEA-information spriddes här glatt och PR-sinnat, både muntligt och via videovisning. Flera nya medlemmar värvades. Porträttet av Agneta Nilsson ståtade också här och bredvid talangfulla konstnärinnan själv, Inger Hodgson. Det visades nu en sista gång här innan det fraktas till köparen – ingen mindre än Nationalmuseum. Efter Minnas initiativ begav sig Agneta Nilsson till Volvo of North America, som donerade en duktig slant.  Som ni märkte, stod en stilig, skinande Volvo att beskåda och att provsätta sig i på Torino Plaza.
Var du än behövdes ställde du alltid upp med att glatt leende! Tack Minna! Naturligtvis tack också till er Boel, Inger, vice ordförande Cornelia Gibrand och Kim Johnsson, som alla jobbade snillrikt med PR-satsningen.

Marie-Louise Freim och Christina Sterling: Att hålla god ordning på kassan är bland det största och viktigaste jobbet på hela basaren. Tack vare ert smidiga arbete både före, under och efter basaren så vet vi att allt kommer att fungera precis som det ska och att alla siffror hamnar på rätt plats. Ni har antytt att det blir ett bra resultat i år och vi ser fram emot att höra mer om det. Tack Marie-Louise och Christina! Tack också till Britta Eriksson som lånade sin expertis.

Anna Jönsson Connell och Mikaela Nagler: Glöggexperter, som varje år organiserar glöggtillverkningen, sätter upp baren och sedan säljer som bara den! Mikaela är dessutom den som gör de proffsiga lokalritningarna med alla bordsplaceringar. Tack Anna och Mikaela!

Anita Finkelstein: Skyltar, utdelning av programtidningarna och betalning. Entréen till basaren var precis lika välorganiserad och välkomnande som vanligt tack vare din och dina medhjälpares arbetsinsats. Under hösten var du till jättestor hjälp med spridning av julflyern tillsammans med Cornelia Gibrand. Tack Anita!

Birgtta Lauren: Fick ihop massor med fina priser till årets raffle, inte minst den viktiga flygbiljetten, som det här året kom från Norwegian Airlines. Tack Birgitta och många duktiga medarbetare som sålde lotter från ståndet och ute bland besökarna!

Sigrid Madzunkova, 10 år: Drog vinstlotter på scenen i stark rampbelysning inför stor publik. Med klar och tydlig röst läste du upp dom vinnande numren på ett fint och precis lagom spänningsfyllande sätt! Tack Sigrid!

Ulla Nicolello: Loppisen är ett populärt inslag, men också ett som som tar mycket tid. Många timmar blev det i garaget för dig Ulla, med att organisera alla fina loppisgrejer och sedan en heldag vid försäljningsborden. Tack vare Lisbeth Hoyt fick vi också alla saker levererade till basaren tidigt på söndagsmorgonen. Tack Ulla och Lisbeth!

Birgitta Lindros Wohl och Mia Lundin: Bokbordet är alltid populärt bland besökarna och vi fick in stora donationer i år. Många böcker kom in på själva basardagen, men det fixade ni med lugn och erfarenhet. Tack Birgitta och Mia!

Maj-Lis Aasa: Ansvarade för SWEA-caféet och introducerade flera nya och mycket populära inslag. Musten, dammsugarna och knäcktårtan gick åt som smör i solen och kaffet räckte ända till stängninsdags! Tack Maj-Lis!

Marita Pall: Du tog med dig hela släkten och sålde varmkorv så det stod härliga till. Även Lilian Cropper som ansvarat för försäljningen tidigare år, tillbringade hela dagen vid korvståndet. Tack Marita och Lilian!

Ulla Fetzer: Utan volontärer skulle det inte bli någon basar och utan någon som höll reda på alla volontärer skulle det bli kaos! Du tog emot anmälningarna och tillbringade sedan hela basardagen med att dirigera alla frivilliga till sina respektive stationer. Tack Ulla!

Birgitta Kessler och Mona Clements: Våra härliga bageriföreståndare! Med mild övertalning lyckas ni varje år få in massor av goda kakor och bullar från medlemmarna. Ni stod lite undanskymt det här året, men besökarna nosade sig fram till er förstås och allting tog slut, precis som vanligt. Ni själva vill särskilt omnämna Åsa Welander, ägare av bageriet Kanel, som skänkte SWEA 200 kanelbullar som hon levererade, varma, till Birgitta kl 7 på söndagsmorgonen. SWEA Los Angeles vill naturligtvis tacka henne lika varmt för dessa bullar som gick åt i en dans! Tack Birgitta och Mona för ett härligt SWEA-bageri!

Meta Berger: Du skulle egentligen inte ha ansvaret för tombolan i år, men när ingen annan kunde ta över så ställde du upp igen. Med kort varsel fixade du så att tombolan blev lika populär och välbesökt som vanligt. Tack Meta!

Stefan Elming – Tomten med stort T, som vi tyckte förtjänade en egen artikel i programtidningen, efter många år av trogen och enormt uppskattad tjänst. Du inte bara tomtar och leder ringdansen på ett fenomenalt sätt – du är också den som snabbt byter från tomtedräkt till jeans och hjälper till med att packa och bära efter stängningen. Tack Stefan!

Leroy Anderson vår dragspelare och Jane Kindig med det underbara folkdanslaget: Vad är väl mer svenskt än dragspel och folkdans? Tack Leroy, Jane och alla dansare, alltid ett färgglatt och så uppskattat inslag på marknaden.

Kicki Hjortmarker: En fenomenal allt-i-allo under hela basardagen. Du klädde julgranar, slet i köket, gjorde sista-minuten-utryckningar till IKEA och fixade mjölk till kaffet, bland mycket annat. Tack Kicki!

Daniel Pall: Vår skickliga vakt med stor pondus och självklarhet. Du hade koll på allt, och rapporterade redigt var förstärkning behövdes och om läget var under kontroll i de olika lokalerna. Tidigast av alla var du på plats och bland mycket annat räknade hur man sätter upp låndade tak från SWEA Orange County. Tack Daniel, vi ser fram emot din plan för organisering av volontärer inför nästa år 🙂

Able Freight: Denna fraktfirma har sen flera år donerat båda mannar och tid till SWEA Los Angeles julmarknad. Hector, Eddie, Jose och Guadalupe levererade, bokstavligen, allt vi behövde! Från att dagen innan fyllt lastbilen med en ansenlig mängd julmarknadsrekvisita och utrustning, sedan dyka upp exakt klockan 6 på söndagsmorgonen och lasta ur, till att göra det motsatta efter stängning och lasta tillbaka i förrådet, snyggt och prydligt, med massor av hjälp däremellan, var dessa killar en skänk från ovan. Eller då rättare sagt, en skänk från Able Freight och under ledning av Victor Jauregui som organiserade teamet. Tack Able Freight för det generösa stödet till SWEA Los Angeles 2015 och under alla år tidigare.

Ozzie Vinuez: Våra svenska jul- och luciasånger flöt elegant igenom alla rum tack vare vår suveräna ljudmästare. Du hjälpte även till med eldragning, videovisning och var överlag till hands vid många andra tillfällen som inte bara hade med ljudet att göra. Din expertis och kännedom om lokalerna var ovärderliga och din positiva inställning gjorde oss alla på gott humör. Tack Ozzie!

Mikael Sandgren: Din fina julmusiksamling var den vi kunde njuta av i ovanstående beskrivna ljudsystem. Tack för den, Mikael!

Mons Bergsten: Du var förstås fru Co-Chair Anitas högra hand och allas vårt allt-i-allo, precis som du varit under så många år av ”julmarknande”. I år tog du, förutom mycket annat, på dig att köra ner till Orange County för att hämta tak till 6-fotsborden, sedan tillbaka med allt igen. Dessutom var du vår skicklige fotograf som alltid dokumenterar basardagen på ett fint sätt. SIst men absolut inte minst bistod du med 20 gallon glögg till glöggbaren, som under många tidigare år. Tack Mons!

Cora Event Rentals vars duktiga killar under direktiv av Lindsey Collins satte upp tak och monterade sladdar så stånd som behövde det kunde få ström.

Mats Holmberg: Du är Britt Kayians son och har burit, monterat, packat upp och ned under nästan alla år sen 1996 och var oss även i år till jättestor hjälp. Tack Mats!

Vi vill också rikta ett varmt TACK till alla er som ställt upp och jobbat under dagen, ibland under ett två-timmarspass, ibland mer. Andra har kokat glögg, bakat till SWEA:s bakbord, tvättat dukar och skänkt fina saker till vårt loppis- och bokbord och spritt mycket, mycket good-will och PR för SWEA Los Angeles. Cornelia Gibrandt har gjort flera utflykter till SWEAs förråd, Hanna Claesson skickade ut pressmeddelanden. Vi är så tacksamma för våra annonsörer, som gör det möjligt att producera en fin programtidning. Eva-Lotta Dahl, ForUJewelry, donerade det vackra halsbandet till Lucia.

Med önskan om en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År,

Anita Begsten, Ingegerd Landström och Sanna Wilkinson
Huvudansvariga, SWEA Los Angeles Julmarknad 2015

, , , ,