Network Menu

Från smärta till smärtfri med Kicki!

I tisdagskväll åkte jag till Marina del Rey och pilatesstudion “Yasmin Pilates”. Där lyssnade jag och andra Sweor på Kicki Hjortmarker, som berättade hur akut och kronisk smärta kan vara relaterat till spänningar i muskler och bindväv (myofascia).

Kicki är legitimerad, certifierad massageterapeut och Pilates-instruktör. Hon startade sin bana mot kroppskännedom och fysisk läkning som landslagsgymnast inom rytmisk sportgymnastik.

Kicki berättade också om ett antal klienter som sökt hjälp hos henne för oförklarlig smärta och spänningar. Efter att ha känt över deras kropp, så hittade hon förklaringen till smärtan. Den berodde på spänningar i muskler och bindväv (myofascia) och vad hon kallade trigge punkter.

Med hjälp av bl.a. terapier som pilates, neuromuscular therapy, deep tissue massage och Craniosacral terapi hjälper Kicki sina klienter hitta balans och smärtlindring.

På slutet tog Kicki fram mattor, bollar, skumrullar och “kryckor” för att visa hur man själv kan lindra sina muskel- och bindvävsrelaterade krämpor. Många oh och ah kom från olika håll i rummet när vi fick ligga på bollar och trycka på triggerpunkter med redskap. Ni kan läsa mer om Kicki här!

Tack Kicki för en lärorik kväll!
/ Mia Lundin

Bilder: TIna Hall & Yasmin Akat

, , , ,