Network Menu

SWEA LAs Filmstipendiat 2015 mot nya mål!

underRymdskeppetCI-header

Ur filmen “Under rymdskeppet”. Foto: Benjamin Zadig

Caroline Ingvarsson fick SWEAs filmstipendium 2015 och LA-Sweor lärde känna när hon presenterade sig själv och sitt arbete under några programträffar under hennes LA-vistelse i våras. SWEA LA är glada och stolta över hennes vidare insatser! Hennes film Under rymdskeppet tävlar som enda svensk i kortfilmssektionen Short cuts vid filmfestivalen i Toronto!

PRESSMEDDELANDE

Två skånska filmer tävlar i den internationella filmfestivalen i Toronto, en av världens mest tongivande filmfestivaler. Filmerna som tävlar är Under rymdskeppet av Caroline
Ingvarsson och Granny’ s dancing on the Table av Hanna Sköld.
Caroline Ingvarsson tävlar som enda svensk i kortfilmssektionen Short cuts och Hanna Sköld deltar i långfilmssektionen Contemporary World Cinema. Under Rymdskeppet skildrar en ung flickas vänskap med en liten äldre man och omgivningens syn på denna vänskap. Granny’s Dancing on the Table berättar om Eini som växer upp tillsammans med sin våldsamme pappa isolerad från samhället.
Caroline Ingvarsson vann Skånes största kortfilmspris Pixel Talent Award tätt följt av manuspriset Efter Bergman och har utvecklat Under rymdskeppet inom Film i Skånes och BoostHbgs utvecklingsprogram Programmet. Filmen är en samproduktion med Film i Skåne, med stöd av BoostHbg och i produktion av Caroline Drab för produktionsbolaget Dansk Skalle.

Caroline_Ingvarsson_photo_2015

Regissör Caroline Ingvarsson. Foto Glen Baghurs

”Det är fantastiskt kul att Under Rymdskeppet ska ha världspremiär på en så stor och erkänd festival som TIFF. Efter en lång resa med mycket support och företroende från Pixel Talent Award och Efter Bergman-priset känns det extra kul att filmen har hittat ett hem på den stora festivalscenen. Jag är extremt tacksam till alla som har varit delaktiga i att göra Under Rymdskeppet till verklighet.”

Mer om Toronto International Film Festival (10-20 september) >>

, , ,