Network Menu

SWEA-världens underbara konst

SWEA 40 år har firats med pompa och ståt och på många sätt under hela året 2019. Många är vittnesbörden om roliga möten och fester. Ja, inte minst världsmötet i Dubai blev en jättesuccé och finns nu på framträdande plats i SWEAs historiska arkiv.

Kanske mer i tysthet, men inte desto mindre, har SWEA Art har givit oss ett alldeles särskilt vackert minne av jubiléumsåret i och genomförandet av en internetutställning under temat SWEA 40 år – världsvid vänskap. Deltagandet var stort och entusiastiskt med bidrag i valfri teknik, material och storlek – måleri, foto, skulptur, keramik, collage, smycken, textil. Verken är av hög kvalitet, roliga, tankeställande, färgsprakande eller i diskreta, lugna toner, och är i sig en underbar spegling av SWEAs mångfacetterade medlemskap.

Christina Måneskiöld, internationell kontaktperson för SWEA Art, skriver på SWEA Arts webbplats:

“Det är så roligt att vi har så många deltagare – och från hela världen. 71 Sweor skickade in foto på sina alster. Temat SWEA 40 år – världsvid vänskap har verkligen en vid och bred tolkning, som ni ser här. Kreativiteten har sprudlat med inspiration och skaparkraft”

Hon skriver vidare om internetutställningen: “Under varje bild finns information om vad konstnären heter och till vilken avdelning de hör. Flera av konstnärerna finns presenterade här på vår hemsida under rubriken KONSTNÄRER övriga hittar du via SWEAs medlemsregister. En del objekt är till salu andra inte. Är Du intresserad, kontakta konstnären direkt.

Visa gärna Internetutställningen vid alla SWEAs 40-årsfester! Sidan med själva utställningen är skapad för att visas på dator, padda och mobil. Galleriet visar en miniruta av varje verk – klicka på bilderna för att bläddra eller sätta igång bildspelet.”

Vi, världens sweor, vill tacka de enormt duktiga och kompetenta kvinnor i SWEA Art som organiserade, sorterade och presenterade denna utsökt fina utställning.

Se utställningen här >>