Network Menu

SWEA Los Angeles 2014 Filmstipendiat

Filmstipendiat för 2014 utnämnd!

Anders Hellström, SWEA Los Angeles 2014 års filmstipendiat

SWEA Los Angeles har glädjen att meddela att 2014 års filmstipendium har tilldelats modellbyggaren och scenografen Anders Hellström från Stockholm.
Stipendiet består av $ 7500 samt flygresa Los Angeles t/r och möjliggör för en ung, svensk filmskapare att under tre månader utveckla sina kunskaper under nya förhållanden, i den inspirerande miljö som Los Angeles utgör.

AndersHellström_232pxJuryn för SWEA Los Angeles filmstipendium består av Jim Koenig, grundare och ledare av Scandinavian Film Festival Los Angeles; Paul Ottosson, Venture 3D; samt Richard Ulfvengren, Traktor.

Anders Hellström är 31 år gammal och bosatt i Stockholm. Han har en examen från Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå och arbetar som scenograf och modellbyggare inom film, tv, reklamfilm och konst. Anders har arbetat med ett flertal svenska filmer, bl a ”Lycka till och ta hand om varandra”, i regi av Jens Sjögren, från 2012. För närvarande ingår han i det team som bygger upp scenografin i regissör Roy Anderssons kommande långfilm, som har arbetsnamnet ”En duva satt på en gren och funderade över tillvaron”.

Under sin vistelse i Los Angeles planerar Anders att praktisera hos en etablerad produktionsdesigner, samt på ett företag som jobbar med modeller och praktiska effekter. Han är särskilt intresserad av att få möjlighet att arbeta med storskaliga filmscenerier, samt lära sig nya tekniker för modellscenografi.

Anders Hellström anländer till Los Angeles i januari nästa år. Den officiella stipendieutdelningen sker under en mottagning på Scandinavian Film Festival Los Angeles i Beverly Hills i mitten av januari. Då kommer även en av de filmer Anders Hellström arbetat med att visas för allmänheten.

Anders Hellströms utdelas officiellt priset under en ceremoni under Scandinavian Film Festival i Los Angeles den 25 januari. Läs mer här >>

Bilder och text från vår filmkväll med Anders hittar du här: https://losangeles.swea.org/2014/en-kvall-med-filmstipendiat-anders-hellstrom/