Network Menu

Julmarknadsplanering

XmasLogoUtvärdering av den föregående julmarknaden

Innan planeringen för det nya årets julmarknad, samlas alla som varit ansvariga för ett huvudområde under den föregående julmarknaden. Detta möte bör förläggas så tidigt på året som möjligt.

Framförallt studeras den ekonomiska vinst som marknaden givit. Kassören lämnar en noggran uppställning över vad varje ansvarsområde tjänade och vilka utgifter som drogs ifrån.

Vidare följer en genomgång av alla ansvarsområden. De ansvariga har innan redogjort bra & dåliga rön, samt gett förslag till förbättringar i en skriftlig rapport. Flera finns redan tillgängliga på en särskild sida där rapporter från tidgare julmarknader finns samlade.

Planering av årets kommande julmarknad

Planeringen för årets julmarknad måste börja omgående efter nya styrelsens första styrelsemötet. En kommittee bör tillsättas omedelbart. För att få en översikt och grepp om vad som förväntas av varje anvarsområde, läs alla rapporter här >>   (lösenordsskyddad. Kontakta webredaktör för lösenord: tennysdotter(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com)

Det absolut viktigaste är att bestämma en lokal och de senaste åren har vi varit på Torrance Cultural Arts Center. Alla intresserade är välkomna att se sig om, kontakta kontakter, vänner, bekanta, minnas en utställning vars lokal kanske skulle kunna passa även SWEA LA.Innan sökandet kan börjat är det mycket viktigt att ha satt sig in i vilka kriterier som gäller vid sökning av en ny lokal:

A. Samlingslokalen, utställningshallen, eller liknande arena skall upfylla följande krav:

Det viktigaste:

Kolla att tidigare sökare inte redan sett den. En lista av utforskade lokaler under 2015 finns här >>

Lokalen måste

  1. vara minst 25,000 square feet
  2. vara privatägd, utan villkoret att vi använder endast använder ägarens “caterer”
  3. vara på ett plan, utan trappor
  4. ha parkering för minst 700 – 1000 bilar.
  5. helst ej överstiga en dagshyra p $9000

Vore bra, ja helst  (men kan hyras)

5. ha minst 10 toaletter för damer och herrar
6. ha kök

B. Organisera arbetet

Beskrivning följer. Det viktigaste för styrelsen just nu är att bilda en julmarkandskommitté! Vi ber dig att kontakta losangeles(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org snarast för att anmäla ditt intresse att hjälpa till att dela upp en myriad av uppgifter som står på listan med länkar till rapporterna som nämnts ovan >>.


Rapportering om föregånde julmarknader >>