Julmarknaden 2013: Strålande succé!

Nu med radioreportage på NPR! >>

The Shrine, bredvid  USC i centrala Los Angeles, inhyste c:a 3000
The Shrine, bredvid USC i centrala Los Angeles, inhyste c:a 3000

Den 15 december deltog undertecknad för första gången i SWEA Los Angeles Julmarknad och är sen dess frälst! Den blev en fantastiska succé, med över 3000 besökare som njöt av julstämning och kunde handla allt ifrån träskor till pepparkakor av glada handlare från färgglada och brokiga stånd. Ottliana Rolandsson, vår MC, ledde ett fint program med bl.a uppvisning av och publikdeltagande i folkdans; tal på både svenska och engelska av Beverly Hills honoräre borgmästare, svenskättlingen John Mirisch; Jultomten, ringdans och så Lucia tåget förstås

Lucian Lara Butler ledde en procession av tärnor som uppe på scenen, ackompanjerade av John Huldts klassiska gitarrspel, uppförde en rent proffsig repertoar av först dom traditionella svenska luciasångarna och då alla i lokalen, annars svåra att dämpa, lyssnade hänfört. Mot slutet av sångprogrammet övergick tärnorna till mer och mer lättsamma, amerikanska julsånger och lyckades få med sig publiken på ett festligt sätt.

Julmaten, glöggen, bakverken, lotteriet, tombolan och barnhörnan – ja allt detta fanns runt om i den stora lokalen. Allt var suveränt välplanerat och organiserat. SWEA Los Angeles med Anna-Karin Kight i spetsen, tillsammans med alla andra volontärer som drog detta i land, förtjänade en god natts sömn efteråt!

Ja, alla i Team SWEA Los Angeles gav 100%  hela dan och alltid med ett leenden. Ja, vad roligt vi hade!

Foton av Kerstin Alm: (mer kommer snart)

Foton: Ingegerd Landström: