Oscars-party med SACC-LA i Beverly Hills firade Alicias seger!

Oscars Party-19Söndagen den 28e februari var det Oscarsfest på restaurangen The District by Hannah An, på West Third Street i Beverly Hills. Festen var arrangerad utav SACC-LA tillsammans med Svenska Ambassaden i Washington samt SWEA Los Angeles som var med och sponsrade.

En Volvo krönte ingången utav trappuppgången till restaurangen och väl inne var det ett förväntansfullt sorl, mingel i baren, vin och öl i hosted bar. “Red carpet” fotografering på terassen i solnedgången och det noterades välkläddhet med klänningar och kostymer inför kvällens tävling utav bäst klädda kvinna och man. Kerstin Alm, Mamarazzi, klädd i vackert flammande rött, fotade för glatta livet tillsammans med andra fotografer. Det var även en tävling om vem skulle få Oscars där alla fick vara med för 5 dollar och priset var The Winner takes it All. Dvs potten!

Kvällens evenemang gick av stapeln en trappa upp på The District med riggad skärm och streamad TV-sändning. Kvällen till ära hade vår ambassadör i Washington Björn Lyrvall samt pressekreterare Monica Enquist kommit till L.A. för att närvara på SACC LA’s Oscarsfest. En stor kväll för svensk film i Hollywood. Alicia Vikander nominerad för bästa kvinnliga biroll i filmen “The Danish Girl” och Love Larson and Eva Von Bahr nominerade för makeup och hair styling i”100-åringen som klättrade ut genom fönstret och försvann”. Ordförande i SACC-LA Gudrun Giddings hälsade alla välkomna och Björn Lyrvall inledde kvällen med ett kort tal. Det var en blandad publik med medlemmar från SACC, SWEA och andra inbjudna gäster.

Det blev jubel och applåder bland publiken när Alicia Vikander fick pris för bästa kvinnliga bi-roll. Flera gäster sa: “jag blev alldeles tårögd och rörd” när Alicia vann. I sitt tacktal fick Alicia med ett par ord på svenska, “och alla ni där hemma …”Tyvärr fick vår nästa nomineringar inte pris för bästa makeup. Det är ändå en enorm bedrift att vara en bland tre nominerade för en Oscar och enbart det får ses som en ära och att tillhöra toppeliten i sin bransch.

I sitt tal nämnde Björn Lyrvall alla de svenska kreatörer som tagit sig fram i Hollywood. Antingen har de arbetat här i Los Angeles eller genom sitt arbete med film i Sverige gjort sig ett namn internationellt inom filmindustrin. Senast en skådespelare fick pris var 1975 då Ingrid Bergman vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i Mordet på Orientexpressen. I dagsläget har vi flera skickliga konstnärer i filmindustrin. Paul Ottosson och Per Hallberg i ljudregi och design. De bägge har tre Oscars var. Andra Oscarsvinnare är Ingmar Bergman, Sven Nykvist. Flera andra svenskar har blivit nominerade. Den svenska film som fått flest Oscars är Fanny och Alexander utav Ingmar Bergman. Oscar för bästa utländska film, bästa foto, bästa kostym samt scenografi. Enda manliga skådespelare som blivit nominerad är Max Von Sydow i Pelle Erövraren.

Med andra ord. Nästa gång får killarna visa framfötterna. Greta Garbo fick sin första nominering 1930. Max Von Sydow nominerades 1989. OK Alexander Skarsgård. Step up to the plate. We are waiting for you!

Det åts. Det dracks. Det stimmades. Det stojades. Det pratades. Stämningen var hög. Jubel när Leonardo Di Caprio ÄNTLIGEN fick kamma hem en Oscar. Folk hade kul och alla tyckte det var en härligt lyckad kväll. Ett bevis på det var väl att vår ordförande tog maken i hampan efter en trevlig kväll, beställde en Uber och lämnade bilen i Hollywood till nästa dag …
En riktigt lyckad kväll!

Text: Cecilia De Rico

Foton: Mathilda Tennysdotter