SWEA-podden — livet som svensk utomlands

Kvinnorna har olika bakgrund men en sak har de gemensamt — de har alla tagit steget att bo i ett främmande land. Lyssnarna utlovas därmed en unik inblick i intressanta utlandssvenskars arbeten och vardagsliv.

Steget att flytta utomlands kan kännas stort men bland SWEAs 7000 medlemmar finns det otroligt mycket kunskap och fina berättelser om hur man bäst hanterar livet som utlandssvensk. Erfarenhet visar att de som tar steget och flyttar utomlands sällan ångrar sig. Tvärtom, att få uppleva en ny kultur, ett annat sätt att leva och få nya vänner ger minnen för livet.

Anna Bril, en av initiativtagarna till SWEA-podden, är själv tillbaka i Stockholm efter att ha bott i både London, New York och Moskva. På frågan varför SWEA väljer att starta en ny podd svarar Anna:

Tanken med SWEA-podden är att samtala med svenska kvinnor som har tagit steget och lämnat Sverige för några år eller kanske för hela livet. Deras vardag ser lite olika ut, och de är i olika faser i familj- och arbetsliv. Gemensamt för alla är att de delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av att bo i ett främmande land. Så räkna med inspiration, tips och spännande anekdoter från världens alla hörn.

SWEA-podden finns att ladda ner på Podbean och på alla kända blogg-ställen såsom Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, Acast etc. (se swea.org/var-kan-jag-lyssna-pa-avsnitt/)

Glöm inte att stava SWEA-podden med bindestreck. Tack för att ni lyssnar!