Vinprovning med SWEA Santa Barbara

I lördags hämtade världens bästa chaufför, Snälle Alex, upp sex stycken Sweor en efter en, för att ta oss på vår vinprovningstur utanför Santa Barbara. En hel del mer trafik än väntat krävde snabba beslut och det blev ett stopp på en indisk liqour store som räddade förmiddagen. Tre något suspekta Prosecco blev bubbel provning i bussen och all trafik var som bortglömd.

Vårt första stopp tog oss till vackra Roblar Winery där tio Sweor från Santa Barbara provade lite vin medan de väntade in oss. Vi kom snabbt ifatt såklart och en kort stund senare dukades det upp en lunch under pergolan utanför där vi alla njöt av sallader, paninis, vin och mysig stämning. Det var verkligen kul att få lära känna några stycken från en annan avdelning och det var en påminnelse om att vi borde kombinera tillställningar oftare.

Turen gick vidare till Firestone Vineyards där vi provade deras ”reserve” viner i den privata avdelningen med underbar utsikt över de gröna kullarna och odlingarna utanför. Vår vinguide, Tony, tog oss därefter på en liten tur bland de enorma vintunnorna och det var nog tur att han hade koll på oss annars hade vi kanske varit en eller två Sweor mindre på väg hem…

Vår sista destination var mysiga, danskinspirerade Solvang. Godis, kaffe, trätofflor och mycket fniss blev det innan vi till slut var på väg tillbaka till Los Angeles en stund senare.

Med dagen som minne kan jag, som ordförande, kan bara känna mig stolt att SWEA är så häftigt att vara del av. Och till er Ulla, Rose Marie, Birgitta, Christina och Sofie – tack för en fantastisk dag!